Home Publicaties
 
Publicaties

Ieder jaar publiceert het Genootschap Oud-Westland het Historisch Jaarboek Westland. Elk jaarboek bevat het resultaat van onder andere literatuurstudies door de leden, op diverse gebieden.

Daarnaast bracht het Genootschap in 2007 het fotoboek Monumentaal Westland uit, waarin alle rijksmonumenten uit de gemeente Westland op verrassende wijze in beeld worden gebracht. De begeleidende tekst informeert u over de bouwstijl en de geschiedenis van het betreffende pand.

In november 2010 gaf het Genootschap het boek Schilders van het Westland. Van 1500 tot heden uit. Voor het eerst is in deze prachtige uitgave een boeiend en kleurrijk beeld geschetst van de schilder- en tekenkunst die in het Westland is ontstaan tussen 1500 en heden.

De jaarboeken worden samengesteld door de publicatie commissie van Genootschap Oud-Westland. Momenteel hebben in die commissie de volgende personen zitting:

  • Dhr. drs. L.J.M. van de Ende, voorzitter
  • Dhr. Gustaaf van Gaalen
  • Mw. drs. Gerda Gunneweg
  • Dhr. Harry Groenewegen

De publicatie commissie heeft een schrijfwijzer samengesteld voor (aspirant) auteurs.

De jaarboeken worden gratis aan de leden aangeboden. Niet-leden kunnen een exemplaar kopen voor € 14,95. Bij elke Westlandse boekhandel ligt het meest recente jaarboek in de schappen. Bij het Westlands Museum en bij Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. van het genootschap zijn daarnaast ook de oudere jaarboeken te koop, zolang de voorraad strekt. Jaarboeken 1, 3 en 10 zijn inmiddels niet meer verkrijgbaar.

De oudste jaarboeken zijn inmiddels ingescand en nu per hoofdstuk als PDF bestand te downloaden. De jaarboeken waarvoor dat geldt hebben in de lijst hieronder de vermelding [scan] achter het jaarboek..

Hieronder volgt een overzicht van de jaarboeken die tot dusver zijn uitgebracht: