Home Details - 400 jaar Maassluis

Email Afdrukken

Oud Westland

Event 

Titel:
400 jaar Maassluis
Wanneer:
16-04-2014
20:00 hr - 22:00 hr
Locatie:
Zalencentrum De Brug - 's-Gravenzande
Categorie:
Lezing

Omschrijving

LMaassluis in 1590ezing door mevrouw T.M. (Ineke) Vink over 400 jaar Maassluis; aansluitend op deze lezing organiseert het Genootschap Oud-Westland op 14 juni 2014 een historische wandeling door Maassluis.

Al 400 jaar is Maassluis zelfstandig. Wat gebeurde er in die 4 eeuwen? De geschiedenis van deze plaats laat zich lezen als een spannend boek, met hoogte- en dieptepunten. Sommige hoofdstukken, zoals het psalmenoproer en het bombardement, zijn bekend, omdat ze al vaker zijn verteld. Andere hoofdstukken zijn minder bekend, zoals de kaperschepen die Maassluis uitstuurde in tijden van oorlog en de werkverschaffing die burgemeester Ary Roest uit eigen zak betaalde. Het verhaal van 400 jaar Maassluis is boeiend, onderhoudend en verrassend. Maar ook wat aan die 4 eeuwen vooraf ging, het ontstaan en de groei van de plaats en de aanleiding zich in 1614 af te scheiden van Maasland zijn een verhaal om te vertellen. En niet te vergeten de toekomst, waar Maassluis op het moment ook hard aan werkt.

Mevrouw T.M. (Ineke) Vink

Mevrouw T.M. Vink is vrijwilliger bij de Historische Vereniging Maassluis, waar zij onderzoek doet, boeken schrijft en lezingen geeft. Alles specifiek over de geschiedenis van Maassluis. In de loop der jaren heeft zij een aardig reservoir van kennis opgebouwd, waardoor zij veel als vraagbaak wordt gebruikt binnen de vereniging. Vorig jaar werd zij in Maassluis uitgeroepen tot 'Vrijwilliger van het jaar 2012'.

 

 

 

 

Locatie

Map
Locatie:
Zalencentrum De Brug   -   Website
Straat:
Koningin Julianaweg 61
Postcode:
2691GC
Waar:
's-Gravenzande
Land:
Land: nl